Wie ben ik en wat doe ik?

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Wie ben ik en wat doe ik?

 

Hi, ik ben Lieselot, een informele lifestyle familiefotograaf uit Enschede. Ik richt me op spontane, authentieke foto’s en "echte" momenten en emoties. Ik ben niet op zoek naar het zogenaamde perfecte plaatje, maar juist naar datgene wat iedereen zo uniek en perfect maakt. Ik hoor vaak terug hoe herkenbaar personen op de foto staan, echt zoals ze zijn met hun eigen karakters. Dat is wat ik wil en waar ik ontzettend blij van word!

Ik richt me vooral op (jonge) gezinnen, want wat worden kinderen snel groot en wat gaat deze heerlijke periode in je leven snel voorbij! Het is dus super belangrijk en waardevol om deze periode vast te leggen zodat de herinneringen nooit verloren gaan! Het allerliefst zie ik mensen vaker terug, bijvoorbeeld jaarlijks, om de groei en ontwikkeling van jullie als gezin, maar ook van ieder gezinslid als eigen individu te vangen. 

Mijn werkgebied is voornamelijk binnen en rondom Enschede, hoewel ik zeker bereid ben om daarbuiten te gaan. We spreken af op een mooie buitenlocatie of ik kom bij jullie thuis. De omgeving is mede bepalend voor de sfeer en gemoedstoestand, en om die foto’s te kunnen maken die ik graag wil is het belangrijk dat er een ontspannen, informele en gemoedelijke sfeer hangt. Ik ben zelf heel open en makkelijk in de omgang. Daarbij voel ik snel aan wat wel of niet aansluit bij een gezin zodat ik daar goed op in kan spelen om bij te dragen aan het vertrouwde gevoel. Kinderen mogen lekker zichzelf zijn, en veel vaders vinden het fijn dat ze niet stijf hoeven te poseren maar ook juist met de kinderen mogen klieren - zoals vaders nu eenmaal vaak doen ;)

Mede door mijn achtergrond in de jeugdhulpverlening ben ik goed met kinderen van alle leeftijden, heb ik veel geduld en ben ik goed in het observeren van wat er speelt om tijdig in te kunnen springen op die waardevolle (foto)momenten.

Ik werk snel, zowel tijdens mijn reportages als met het nabewerken en afleveren van de foto’s, en ben flexibel ten aanzien van werktijden, waardoor ik ook tijdens weekenden of voor onverwachte zaken inzetbaar ben. Ik vind openheid en eerlijkheid erg belangrijk en  hoop dit ook bij jullie te vinden. Communicatie en heldere verwachtingen zijn in mijn ogen essentieel voor een goede samenwerking en om tot een tevreden resultaat te komen. Mijn stijl

Je zou de familiefotografie kunnen onderverdelen in drie categorieën: traditioneel - lifestyle - documentaire.
Bij de traditionele familiefotografie kunnen velen zich waarschijnlijk wel iets voorstellen. Dit zijn doorgaans de wat meer standaard familieportretten, waarbij je allen poseert en in de camera kijkt. Bij documentaire fotografie legt de fotograaf vast wat er gebeurt, zonder zich te mengen in de situaties, dus de rauwe realiteit van hetgeen zich afspeelt. En dan heb je de zogenoemde Lifestyle fotografie, welke tussen deze beide vormen in staat. Juist door te plannen, regisseren en families te laten poseren kun je als fotograaf de echte emoties en onderlinge verbintenis op unieke, spontane en informele wijze vastleggen. 

En wat doe ik dan precies?? Zoals uit mijn foto's blijkt doe ik  met name documentaire en lifestyle fotgrafie of een combinatie van beiden. Die echte, spontane momenten zijn voor mij onbetaalbaar! Ook vind ik het informele karakter van deze vormen van fotografie erg fijn. Het past gewoon bij mij, en ook bij de gezinnen die ik fotografeer. Ik vind het niet alleen belangrijk dat een gezin geweldige foto's krijgt, maar ook dat het maken van de foto's een leuke ervaring op zich is. Ik wil dat de emoties te voelen zijn als je naar de foto's kijkt, en dat is wat ik met mijn foto's doe!

Neem een kijkje in mijn portfolio om een indruk te krijgen van mijn werk. Als het je aanspreekt en je dit ook graag voor jezelf wilt, stuur me een bericht en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op! 

 

Share our website